Andningsskydd

Köpa andningsskydd på Apoteket eller få hemleverans?

Det finns många anledningar till varför man vill ha tillgång till pålitliga, snygga andningsskydd eller certifierade munskydd. Den främsta anledningen till varför dessa skydd har kommit att uppmärksammas känner vi nog alla till. Och när man tittar tillbaka på tiden som har gått så är det inte omöjligt att vi kommer minnas den som perioden vi alla blev akut medvetna om riskerna med oplanerad närkontakt oavsett om det handlar om att stå i kö, åka kollektivtrafik eller helt enkelt ta en promenad.

Turligt nog så har bra andningsskydd visat sig vara ett givet sätt att minimera risken för såväl smittspridning som att skadliga partiklar kommer i kontakt med luftvägar och slemhinnor. Ett både paradoxalt och smått ironiskt problem är däremot att man för att köpa andningsskydd ofta behöver utsätta sig för precis den sorts risker som andningsskydd är tänkta att motverka. Det har gjort att många är osäkra på hur de egentligen ska få tag på den sorts andningsskydd som motverkar smitta utan att besöka Apotek eller andra platser där det råder risk för smittspridning. Men vi har ett förslag på en lösning.

Om du frågor oss så är så klart det givna valet att beställa andningsskydd från Prylify. Vi har ett väldigt brett utbud av andningsskydd som är lika snygg som de är pålitliga. Många av dem är även tillverkade av tyg och är dessutom tvättbara vilket säkerställer att du får ett fullgott skydd som samtidigt är oerhört kostnadseffektivt. Slipp oroa för över huruvida ditt förråd av andningsskydd ska ta slut. Och glöm alla bekymmer med att sticka ut i mängden. Våra skydd är särskilt utformade för att vara både bekväma att använda och tillräckligt snygga för att passa ihop med din egen personliga stil.

Tvättbara Andningsskydd i tyg som är bäst i test

Det behövs nog knappast poängteras varför efterfrågan på andningsskydd som är tillverkade i tyg och är tvättbara har ökat. På väldigt kort tid så har mycket av det vi tidigare tagit för givet vänts helt upp och ned. Även om vårt eget avlånga Sverige har varit ganska milt när det kommer till att införa regleringar, så har det i många länder dykt upp såväl begränsningar gällande sammankomster som krav på bra andningsskydd. Den gemensamma nämnaren är så klart utbredningen av det nya coronaviruset. Därför har dessa skydd på många sätt blivit förknippade med pandemi, och storskaliga sjukdomsutbrott, men de har faktiskt avsevärt mycket fler och bredare användningsområden.

Med hjälp av kvalitativa andningsskydd så kan man minska allt i från risken att bli drabbade av vanlig förkylning och säsongsinfluensa, till att mildra allergiska symptom under perioder då det finns mycket partiklar i luften. I samband med storskaliga och ofta oväntade samhällshändelser, så som bränder, utsläpp och asfaltering hjälper andningsskydd även till att skydda mot skadligt damm, aerosoler och annat som sprids genom luften.

Andningsskydd mot smitta

Vad är egentligen smitta? Det är ett ord som vi ofta använder utan att fungera närmare på vad det egentligen innebär. Och varför hjälper andningsskydd mot smitta? Den språkliga innebörden av smitta är helt enkelt att något fläckar av sig och sprider sig från en plats till en annan. I kontexten sjukdomar blir innebörden lite mer snäv och avgränsas till att handla om just sjukdomar. Och vilken sorts smitta skydda andningsskydd mot?

• Droppsmitta. Detta handlar om smittspridning som uppstår när en sjuk person nyser, hostar eller snyter sig och därmed sprider sjukdom genom att viruspartiklar kapslas in i slem eller snor och sedan skickas ut i luften. Denna sorts smittspridning kräver förhållandevis nära kontakt då droppsmitta inte stannar kar i luften särskilt länge.

• Luftburen smitta (aerosoler). Detta är den mer lömska och mindre uppenbara smittspridningen som andningsskydd motverkar. När någon gör en kraftig utandning eller harklar sig så bildas aerosoler. Det är väldigt små partiklar som stannar kvar i luften en längre tid. 

Just droppsmitta och luftburen smitta är de två mest uppmärksammade sätten som virus och smitta sprider sig genom. Mycket på grund av att de helt enkelt är de två vanligaste spridningssätten. Tidigare trodde man att kontaktsmitta, så som via händer, var hur de flesta sjukdomar spred sig. Men samtida forskning har visat att just droppar och aerosoler står för merparten av spridningen, vilket har gjort att många numera anser att andningsskydd är minst lika viktigt som att vara noggrann med handhygien.

Är man helt skyddad om man använder andningsskydd? Helt skyddad kan man nog aldrig vara. Den sorts sjukdomar som andningsskydd hjälper mot sprids även via ytor och direktkontakt. Därför är det fortfarande viktigt att tillämpa såväl god handhygien som att följa rekommendationer om sociala distansering. En sak som är säker är att vi står inför helt andra utmaningar än tidigare generationer. Med hjälp av andningsskydd så har vi däremot ett både enkelt och smidigt sätt att både skydda oss själva och värna om varandra. Vi är övertygade om att de i framtiden kommer vara en given del av hur vi tillsammans motverkar smittspridning.

Andningsskydd mot virus

Något som även har blivit uppmärksammat är att allt fler sjukdomar som sprids härstammar från så kallade RNA-virus. Till denna grupp hör vinterkräksjuka, hepatit, mässling, influensa, HIV, ebola, gula febern, denguefeber, polio, covid och många andra av vår tids mest problematiska och vanligt förekommande sjukdomar. En sak som kännetecknar denna grupp av virus är att de har ganska lätt för att spridas via just den sorts små partiklar som andningsskydd är en barriär mot.

På Prylify.se vill vi vara en del av den moderna lösningen på smittspridning. Och det har blivit alltmer uppenbart att andningsskydd är en del av detta. Därför skickar vi snabbt, smidig och enkelt kvalitativa andningsskydd direkt hem till din brevlåda. I många fall tar vi hand om din beställning samma dag, vilket gör att du inte behöver vänta länge på riktigt bra andningsskydd.

När du beställer andningsskydd från Prylify så behöver du aldrig oroa dig för att behöva köa eller trängas. Det innebär att du har full tillgång till tvättbara andningsskydd i tyg även under pågående sjukdomssäsong. Därför spelar det ingen roll om du är sent ute. Snabbare, enklare och billigare kan det inte bli än att välja andningsskydd från Prylify.se!

© O&S Online Group AB | Org.nr: 559240-4395 | E-handel: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen.